top of page

Meditația: o călătorie către sine
În prezent, ne confruntăm cu vremuri stresante, cu un viitor plin de incertitudine. Se poate simți aproape ca o prostie să crezi că meditația ar putea fi de ajutor chiar acum, când există atâtea griji și anxietăți care ne cer atenția: „atâta timp irosit, nu am timp de meditat, când am atâtea lucruri pe cap”. De fapt, tocmai de aceea, tocmai acum mai mult ca oricând, meditația e ceea ce avem nevoie.


Meditația este o călătorie a atenției de la universul exterior, plin de informație, la universul interior De la stimuli exteriori, plini de informație, la tăcere interioară. Modul rapid în care am fost învățați să funcționăm, ne-a făcut să fim ocupați făcând lucruri în cea mai mare parte a timpului; meditația este o practică care ne oferă oportunitatea să doar „fim”.


Practicarea meditației ne amintește că în esență noi suntem mai degrabă o ființă umană decât „un om care face”. Meditația ne îndrumă spre niveluri din ce în ce mai liniștite ale procesului de gândire, până când alunecăm dincolo de gânduri, descoperind perfecțiunea care suntem și am fost dintodeauna. Această perfecțiune a fost asunsă în spatele straturilor de stres, oboseală, îndoieli, frici, toxine și gânduri confuze.
Meditația nu înseamnă a deveni o persoană diferită, o persoană nouă sau chiar o persoană mai bună. Este vorba de a ne forma un grad mai ridicat de conștientizare și o perspectivă sănătoasă. Nu e nevoie să îți oprești gândurile sau sentimentele, meditația ne arată o altă cale: observarea fără judecată, oferindu-ne în final, o nouă perspectivă asupra vieții.


Meditația este o abilitate. A învăța să meditezi este la fel ca și învățarea oricărei alte abilități. Ea se învață în timp și practicarea ei are nevoie uneori de consistență, disciplină, răbdare și mult, mult drag.


Nu uita! Este vorba despre practicarea meditației, nu meditația perfecta! Nu există meditația perfectă, fiecare minut dedicat atenției conștiente este perfect în felul lui. Uneri atenția ta va fi dusă pe „meleaguri îndepărtate” și va uita de puritatea respirației. Dar nu este nici o problema... până și aceste călătorii fac parte din proces.


_____________


Dacă dorești să meditezi alături de mine, te aștept pe canalul meu de youtube, unde găsești diverse meditații ghidate.Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page