top of page

Despre puterea alegerilor

Tu câte decizii iei în fiecare zi? Care e prima decizie pe care o iei în fiecare dimineață? Pentru mulți, prima decizie apare încă din pat:


„Ar trebui să mă ridic sau să apăs pe butonul de amânare?”Luăm mii de decizii în fiecare zi, multe sunt ușoare dar altele sunt complexe și stresante. Alegerea este o putere fundamentală a experienței umane. Puterea alegerilor sau a deciziilor pe care le luăm au consecințe infinite de la cele mai mici decizii pe care le luăm zilnic (ex. ce pastă de dinți să cumpărăm), până la cele mai mari care necesită mult timp de analiză și introspecție.


Ne naștem știind anumite lucruri care fac parte din instinct și sunt scrise în ADN-ul și sufletul nostru. Una din aceste lucruri este faptul că noi ne naștem știind că „a alege” este o acțiune puternică. Alegerea este cel mai puternic lucru pe care îl putem deține și noi știm asta. De aceea cei mai mulți oameni se tem atunci când trebuie să ia o decizie. Noi suntem îngroziți de consecințele pe care alegerile noastre le-ar putea avea și de faptul că am putea fi trași la răspundere pentru ele sau judecați.


Majoritatea oamenilor ar face orice ca să amâne luarea unei decizii. De cele mai multe ori, atunci când ne este foarte dificil să facem o alegere, de fapt, noi nu ne lăsăm mintea și inima să comunice între ele.


Sunt 5 tipuri de alegeri care îți pot schimba viața:


1.Alege să trăiești o viață integră

Consider că una din cele mai sănătoase alegeri pe care poți să le faci zilnic e să decizi să trăiești o viață plină de integritate. Alege să iei decizi zilnice care corespund propriilor tale valori și credințe.2. Alege înțelepciunea nu suferința

Toată lumea are de ales și nu spun faptul că nu e în regulă să fim triști sau să suferim. Traumele pe care le-au suferit unele persoane sunt îngrozitoare și adevărul e că nimic nu se poate face pentru ca trauma să fie uitată. Vindecarea nu e despre a uita acele lucruri care ti s-au întâmplat, nu e despre uitare; ci despre a privi ceea ce ți s-a întâmplat și a spune: „Asta nu mă va doborî niciodată, dar nu o să trăiesc în asta. Trebuie să transform cumva ceea ce mi s-a întâmplat în sursa mea de înțelepciune”.
Nu ești tu vinovat pentru lucrurile devastatoare care ți s-au întâmplat, dar e de datoria ta să le vindeci și să alegi cum să trăiești cu ceea ce ti s-a întâmplat.


3.Alege să îți asumi riscuri

Viața e mereu cu urcușuri și coborâșuri iar atunci când suntem slăbiți sau bolnavi, ajungem într-un stadiu al regretului în care, de multe ori ne vizualizăm viața pe care ne-am dorit să o fi trăit.


Unul din regretele cele mai des întâlnite, atunci când noi ne analizăm viața pe care ar fi trebuit să o avem, este faptul că nu ne-am asumat riscuri și că modul în care faceam alegerile, era bazat pe teama de a nu fi umiliți: „Dacă o să fiu umilit că îmi urmez pasiunea?”.


4. Alege să trăiești în prezent

Atunci când vrei să iei o decizie despre ce anume să faci, nu te uita înapoi pentru ghidare, nu privi în trecut pentru că nu e nimic acolo. Persoana care erai acum 2 ani, nu mai esti există. Motivul pentru care tu ești în acest moment unde ești, este pentru că acea parte din viața ta e sfârșită.


Dacă nu ști pe ce drum să mergi în continuare, nu te întoarce la cine erai sau ce ai făcut pentru că te va trage înapoi, poate chiar în locuri care nu mai sunt, la imagini cu tine care nu există.


Nu aștepta ca ceva să se încheie, pentru a-ți da voie să visezi la ceva nou.


5. Alege să îți binecuvântezi fiecare zi


„Această zi a vieții mele nu va mai veni niciodată

Nu voi mai vedea niciodată oamenii pe care îi privesc

Nu voi mai vedea niciodată răsăritul acesta,

Și nu voi vedea niciodată apusul ăsta.


Nu o să mai văd niciodată pe persoana cu care iau micul dejun în exact același mod

Nu, nimic din viața mea ca acesta nu va mai reveni.” - Carolin Myss


Doar asta, alegerea asta singură, ar trebui să scoată din inima ta orice gust amar care există. Ar trebui să modeleze viața din jurul tău cu atâta har și cu o asemenea frumusețe, încât te va face să vrei doar să vezi prezentul cu dragostea de gratie.Îți doresc zile pline de alegeri sănătoase!Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page